Защо трябва да си правите профилактични прегледи?

Целта на съвременната медицина е да останем здрави, като предприемаме необходимите превантивни мерки. Лечението на заболяване винаги струва по-скъпо от профилактиката, а веднъж увредено, здравето трудно се възстановява.

Ранната и правилна диагностика на болестите на съвремието, като коронарна артериалната болест, рак, високо кръвно и др., е от изключителна важност както за продължителността на живота, така и за качеството на живот. Освен това, ранната диагностика и редовното лечение са от съществено значение при болести като хипертония и диабет, които увреждат жизненоважни органи като мозъка, сърцето и бъбреците, и се развиват години наред без никакви симптоми и без да причиняват някакви оплаквания у пациента.

Здравето Ви е ценно! Не го рискувайте…

На кого и колко често се правят профилактични прегледи?

За лица, които нямат никакви оплаквания или болести, е важно Check-up, или така нареченият общ контролен преглед, да се прави редовно, най-малко веднъж годишно. Честотата на контролния преглед може да варира в зависимост от семейните рискови фактори (рак, коронарна артериалната болест и др.).

Не се препоръчва извършването му с изследователска цел при бременни или при пациенти със здравословни проблеми.

Какво трябва да включва един профилактичен преглед?

Съдържание на Check-up програмите на Медикал Парк:

Освен специалните пакетни програми за определени възрастови групи (Деца – Менопауза – Простата и т.н.), и програмите за скрининг за генетично наследствени болести (рак, сърдечно-съдови заболявания), Check-up програмите се изготвят индивидуално за Вас след извършването на необходимите лабораторни/радиологични изследвания и съответните физически прегледи, като се определят рисковите фактори според начина на живот, заболеваемостта в семейството, пола и възрастта на лицето.

Ранната диагностика и прилагането на правилно лечение са възможни след пълно и надеждно изследване на много на брой фактори и въз основа на научни данни, които са от значение за специфичната диференциална диагноза за постъпилото лице, като лечението се извършва възможно най-всеобхватно и в същото време в най-кратки срокове и по най-ефективен начин. Казано по друг начин, прилагането на профилактична програма на базата на стереотипни, стандартни или „рутинни” лабораторни анализи, без да се отчетат индивидуалните характеристики на лицето, не може да доведе до нещо повече от недостатъчно ефективна услуга или ненужни разходи за пациента.

Колко време продължава един профилактичен преглед?

При профилактичните програми на Медикал Парк е достатъчно да отделите само 3 часа – между 09:00 и 12:00 часа – за процедурите, които се извършват в присъствието на обучени Check-up консултанти.

Когато идвате за записания час за профилактичен преглед:

  • Донесете резултатите от направени предишни тестове и изследвания;
  • Носете удобни дрехи и обувки за евентуални тестовете, които изискват физическа активност;
  • В този ден елате на гладен стомах, като последното ви хранене трябва да е било преди най-малко 10-12 часа (можете да пиете само вода).

Внимавайте за детайлите, които могат да повлияят върху резултатите от профилактичния ви пакет!

  • За жените – да не сте в период на менструация (месечен цикъл);
  • Да не приемате витамини или минерали, а ако приемате такива – да ги посочите;
  • Да не употребявате алкохол в деня преди прегледа.

Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr