Вътрешни болести

В отделението по вътрешни болести се осъществява ранна и окончателна диагностика, като на базата на подробен физически преглед се извършват всички необходими изследвания, например лабораторни (на проби от кръв, урина, изпражнения и др.), радиологични (рентген, ехография, мамография, компютърна томография, магнитен резонанс, костна плътност и др.), при необходимост ендоскопични изследвания (ендоскопия на горния гастроинтестинален тракт, колоноскопия и др.), електрокардиограма, ехокардиография.

Вътрешните болести обхващат множество заболявания и са от изключителна важност за поставянето на диагноза и организирането на лечение, като се направи една цялостна оценка на пациента и се извършат допълнителни изследвания.

Отделението по вътрешни болести обхваща диагностиката и лечението на заболявания на горните и долните дихателни пътища, температурни заболявания, хипертония, диабет, заболявания на щитовидната жлеза, висок холестерол и високи триглицериди, заболявания на храносмилателната система (гастрит, язва, рефлукс, спастичен колит и др.), заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, заболявания на белите дробове (хроничен бронхит, емфизема, астма и др.), бъбречни заболявания, анемия и кръвни заболявания, ранна диагностика на различни онкологични заболявания, както и ревматични заболявания и болести на мускулно-скелетната система.

Въз основа на поставена диагноза от общото отделение по вътрешни болести, пациентът се изпраща в съответния отдел, а при необходимост от подотделенията по вътрешни болести – ендокринология, гастроентерология, ревматология и др., или от отделенията по кардиология, гръдни болести, инфекциозни болести, неврология и всички хирургични отделения, и се полагат усилия за разрешаване на всичките му здравословни проблеми.

Общата услуга, свързана с вътрешните болести, обхваща поликлинични прегледи, стационарно наблюдение и лечение, бърза помощ и check-up. Check-up е широкообхватен медицински преглед, който се извършва на определени интервали от време, като се вземат предвид пол, възраст и растящи рискови фактори при съответното лице, без наличието на каквито и да е оплаквания от негова страна. Благодарение на прегледите check-up е възможно да се диагностицират на най-ранен етап заболявания от съществено значение, а това повишава вероятността за успешно лечение.

Медицински Персонал

Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr