Присаждане на коса

В днешно време косопадът е съществен проблем, който започва от ранна възраст. Основният фактор за изтъняването и окапването на коса, започващо с отдръпване на предната линия на косата, при мъжете е генетичен, а при жените – поради хормонални причини и някои заболявания. Причините за косопад, който на медицински език се нарича “Алопеция”, са много различни.

Окапването на 50-100 косъма на ден се смята за нормално. Ако окапват повече от 100 косъма на ден или ако новопоникналите косми са по-тънки и по-безжизнени от старите, това може да означава, че има проблем. Както е при всички живи същества, косата ни се ражда, расте и (умира) капе. Приблизително 90% от косата върху главата ни е във фаза на растеж. Този период е различен и може да продължи между 1 и 6 години. Останалата коса е във фаза на застой и в този период тя окапва. Както се разбира от този естествен процес, косите ни задължително окапват веднъж на 3 – 4 години и на тяхно място поникват други. Окапването се увеличава или намалява в зависимост от сезоните.

FUE метод за присаждане на коса

Това е процедура на извличане от окосмената кожа на отделни единични, двойни или тройни фоликулярни единици коса с помощта на микромотор със специални връхчета с диаметър 0.8 – 1.1 mm, без да се използва шев и без никакъв белег от разрез.

Фоликулярните единици (графтове) се присаждат в желаната област, след като бъдат извлечени от задната и странична част на окосмената област. Прилага се локална анестезия на местата, от които се извлича и където ще бъде присадена коса. Това е безшевен, безболезнен метод, който не оставя белези по здравата окосмена кожа.

FUE методът позволява трансплантация и на косми от гърдите и гърба. Извлечените от тези места косми с времето започват да придобиват характеристиките на космите на трансплантираната област и да изглеждат като тях. Методът е предпочитан предимно при операции за сгъстяване. При FUE технологията по време на един сеанс могат да се присадят приблизително 1000 – 2800 графта, т.е. между 2500 – 7500 косъма.

Допреди няколко години се използваха безмоторни микро инструменти, като за 3 до 4 дни при процедури с продължителност по около 8 часа дневно, можеха да се извлекат само 600 – 700 графта. При FUE метода, чрез използваната днес микромоторна система, могат да се извлекат голям брой графтове за един ден в рамките на 4 – 5 часа. С въвеждането на микромоторната система, която дава възможност за извличане на голям брой графтове, FUE методът acheter viagra става предпочитан.

Прегледът при специалист Ви дава възможност за определяне на диагнозата и избиране на най-подходящия за Вас метод за лечение. Можете да си запишете час за консултация при нашите специалисти, когато желаете.

За повече информация: www.medicalsacekim.com

Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr