ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ

В Отделението по ортопедия и травматология предлагаме лечение както на често срещаните ортопедични заболявания, така и на структурни нарушения, които възникват вследствие на счупвания и изкълчвания.

Какъв вид спорт е полезен?

Подходящи спортни дейности са упражнения с ниска интензивност, ходене, плуване и каране на велосипед. Видовете спорт, при които се използват тежести и бягането на дълги разстояния, са опасни.

Физиотерапията осигурява намаляване на болката и мускулните спазми, и запазване на диапазона на движение на ставата. При лечението на остеоартрит, редовните упражнения са много важни. Ако орално приетите лекарства и физиотерапията не са достатъчно ефикасни, за намаляване на болката може да се направи инжекция (локален анестетик)

Ако имате възможност, всеки ден ходете пеша на къси разстояния. При ходенето използвайте удобни обувки, които по някакъв начин придържат крака. Ако не можете да ходите, правете упражнения в седнало положение или във вода. Хладката вода ще поддържа тежестта на тялото ви по време на упражненията и ще улесни движенията на ставите ви. Пазете ставите си, като преди силно физическо натоварване правете загрявка. Използването на наколенки може да предпази коленните ви стави.

Освен често срещаните травми, извършваме и лечение на артроскопично коляно, хирургия на шия и прасец, лекуваме спортни наранявания, правим протези на стави на таз и коляно, прилагаме лечение при деформации и скъсявания, гръбначни заболявания, заболявания на шията, заболявания на краката, тумори на мускулната и скелетната система, аномалии по рождение, заболявания на мускулите и костите на нервна основа.

Медицински Персонал

Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr