Алергия и имунология

Алергията може да се определи като свръхреакция на имунната система на организма ни към външните фактори. В това определение има две особености. Първата са факторите, които не са част от организма ни или негова съставна част, но по някакъв начин се свързват и са в контакт с тялото ни. Например храни, полени, ужилвания от насекоми, лекарства, животни и т.н. Системите в човешкият организъм, които имат връзка с външния свят, например кожата ни, стомашно-чревната или дихателната ни система, не остават без реакция към случващото се наоколо, а показват реакции на самозащита. Второто е, че тази реакция е твърде силна при някои хора.

Алергологията и имунологията е научна област, която обхваща многобройна и разнообразна тематика, като имунологични нарушения (напр. автоимунни нарушения) при здрава или проблемна храносмилателна система, получили се в резултат на неправилно функциониране на човешката храносмилателна система и физиологични функции.

Основното решение за лекуване на алергия е премахване на фактора, причиняващ алергията. При много хора предпазването от алергии намалява до голяма степен неприятностите и премахва симптомите. Но когато симптомите и признаците започнат да влияят на ежедневието и работата, е необходимо да се потърси съдействието на лекар.

Ключови думи


Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr