Естетична медицина

Нашата кожа е най-хубавата ни дреха, а също така и огледало на нашето здраве. Не можем да си купим здрава и млада кожа, но кожата ни ще оцени външните грижи и вниманието, което й отделяме. Въздействия като прекаленото излагане на слънце, влиянието на климатичните условия, замърсяването на околната среда, цигарите, а понякога и генетичните фактори, могат да доведат до загуба на влага, поява на петна, ранни бръчки и безжизнен вид на кожата. За лечението на тези проблеми се извършват процедури като химически пилинг, лазерно лечение на капиляри и PRP, като най-подходящото време за прилагането им са зимните месеци.

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Химическият пилинг е процедура, при която чрез използване на химически разтвори, придобити по естествен начин, се извършва почистване на мъртвите клетки от кожата, което й помага да се преструктурира. С помощта на химическия пилинг за 4-6 сеанса sildenafil citrate 25 mg liquid се отстраняват до голяма степен проблеми като прекалено омазняване, изсушаване на кожата, тънки бръчки, петна, белези и разширени капиляри. Процедурата е изключително надеждна, при положение, че се повтаря на всеки 15 дни и се вземат подходящите мерки. Трябва да се извършва само от лекар. Химическият пилинг е процедура, която се прилага през зимните месеци, а за кожата е задължително да се пази от излагане на слънце. Химически пилинг не може да бъде прилаган на лица с открити рани, на HIV-позитивни, на лица с разпространен HSV (херпес) или с белези по рождение (бенка), на лица с инфекция на горните дихателни пътища, както и на лица, провеждащи лечение с изотретиноин или използващи лекарства, които увеличават риска от пигментация. С изключение на изброените случаи, процедурата е подходяща за всеки.

ЛАЗЕРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КАПИЛЯРИ

При лечението на проблеми с разширени капиляри, появяващи се най-често по лицето и краката, с 1-6 сеанса се постигат задоволителни резултати, без да се налага използването на методи с игла или на оперативни методи. За области, които са подложени на въздействието на слънцето и на факторите на околната среда, каквато е лицето ни, зимните месеци са изключително подходящи за прилагане на този метод. Ако процедурата се извърши от лекар и се спазват дадените препоръки, не се получават сериозни и постоянни усложнения.

PRP (PLATELET RICH PLASMA)

При тази медицинска процедура, която трябва да се извършва единствено от лекар, плазмата, която се извлича след обработка на кръв, взета от пациента, се инжектира по различни начини на мястото, предвидено за лечение. Ефектът от процедурата може да се засили чрез използване на ДНК активатор. Прилага се в областите на лицето, окосмените части, ръцете, в областите под ръцете и на краката, като сеансите са общо 3-5, и се извършват средно веднъж на 2-4 седмици. PRP процедурата е най-ефикасна при петна по кожата, белези от пъпки и рани, тънки бръчки, напуквания и бръчки по ръцете, увисвания в долната част на ръцете и по вътрешната част на краката, при окапване на коса и проблеми в окосмените части, а също така е изключително полезна за подмладяване на кожата. Най-голямото предимство на тази процедура е, че не предизвиква алергии, а възстановяването е бързо, тъй като това е автоложна процедура, т.е. в тялото на пациента се инжектира плазма, извлечена от собствените му кръвни клетки. Пациенти, на които не може да се прилага процедурата, са такива с понижен брой тромбоцити, раково

Свързани статии

Няма статии, свързани с това съдържание да се направи.

Сподели

Medical Park International

Ортопедия и травматология и 52 повече

Стационарен: +90 212 227 1100
Стационарен: +90 444 44 84
Електронна поща: international@medicalpark.com.tr


Естетична медицина Под Експертизи